HighlightStiri

Jeep revine in segmentul pick-up cu modelul Gladiator

De 28 februarie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Lansarea in europa a pick-up-ului Gladiator se face in anul in care Jeep aniverseaza 80 de ani de existenta. Noul model marcheaza revenirea marcii in segmentul pick-up  dupa o pauza de aproape 30 de ani. Comanche, care a fost produs intre 1986 si 1992 a fost ultimul Jeep pick-up produs. 

In spiritul marcii, Gladiator are o capacitate foarte buna off-road, fiind echipat cu sistemul Selec-Trac 4×4 cu reductor si punti heavy-duty Dana, din a treia generatie. Modurile de tractiune selectabile sunt 2H, 4H AUTO, 4H Part-Time, N si 4L.

Sunt doua moduri 4WD, cel AUTO ideal in orice conditie de drum, transferand cuplul intre punti in functie de necesitati, iar Part Time cu ambele punti primind moment motor in permanenta. De asemenea, tehnologia shift on the fly permite comutarea din 2WD in 4WD pana la viteze de 72 km/h. 

Gladiator este si singurul model din segment care este oferit in multiple configuratii pentru evadarea in natura. Disponibil in varianta de caroserie double cab, ofera loc interior pentru cinci persoane si o bena de 1,5 metri lungime. Sub capota are un diesel MultiJet V6 de 3 litri, care dezvolta 264 CP la 3.600 rpm si 600 Nm intre 1.400 – 2.800 rpm.

Pentru prima data in segment, in Europa, Gladiator ofera camera video care filmeaza in fata masinii, pentru a oferi imagini pentru mersul off, dar si on road. Tot pentru asistenta condusului sunt prezente sisteme precum monotorizarea unghiului mort, alerta la traficul din spate la mersul inapoi, cruise control adaptiv, franare de urgenta autonoma.

Pentru un picnic reusit, sistemul audio Premium include o boza fara cablu, rezistenta la apa si praf, care poate fi alimentata in timpul deplasarii. Sistemul Uconnect, prezent in standard ofera conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, fiind disponibil cu ecrane de 7 inci sau 8,4 inci, in functie de echipare.

Lista de optionale este suplimentata cu accesorii exclusiviste Mopar, Jeep Authentic Accesories si Jeep Performance Parts. Disponibil la lansare cu trei niivele de echipare, Sport, Overland si Lauch Edition, Gladiator va primi in aprilie si editia speciala 80th Anniversary.

Share