Stiri

John Deeere a realizat impreuna cu Ford un Concept Gator sustenabil

De 8 august 2022No Comments

Rezultatul colaborarii dintre cele doua companii este laudabil si demonstreaza ca din punct de vedere al sustenabilitatii, realizarea unui vehicul utilitar poate deveni environment friendly.

O echipa de sase specialisti de la John Deere a colaborat cu partea omoloaga de la Ford, urmarind folosirea a cat mai multe materiale “curate” sau reciclate. Astfel, soia, fibrele de in, trestia de zahar, orezul sau cocosul, dintre materialele regenerabile, ori PET-urile, plasticul si chiar plasele de pescuit, in ceea ce priveste materialele reciclate, sunt doar cateva dintre ingredientelle care se regasesc in constructia diferitelor componente ale vehiculului.

Unul dintre inginerii John Deere implicati in proiect a declarat ca Ford s-a pliat perfect pe acest proiect: “Ford este un leader cu traditie in domeniul materialelor sustenabile si a integrat acest tip de componente in masinile sale de zeci de ani. Chiar mergand in urma, in anii ’30, cand Henry Ford a experimentat uleiul de soia in motoarele sale.”

Chiar daca acest concept nu va intra in productie, realizarea lui a insemnat un test pentru viitoare solutii in ceea ce priveste folosirea materialelor sustenabile. In continuare, detaliem cum si unde au fost folosite materialele regenerabile si reciclabile.

Umplutura perne scaune: spuma pe baza de soia
Cadru scaune: plastic PET reciclat
Anvelope: ulei pe baza de soia
Plansa de bord: coji de orez
Capota: sticle de plastic reciclate
Manere de prindere: plase de pescuit din nailon reciclat
Cutie de depozitare unelte: nuca de cocos macinata
Plafon: Bio-SMC realizat cu boabe de soia
Panouri portiere: polietilena din trestie de zahar cu umplutura din stiulti de porumb
Panouri interioare: umplute cu paie de grau, lemn de artar si fibre de canepa
Bare de protectie: bare de protectie auto reciclate
Panouri exterioare carbo box: umplute cu fibre de in

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373