Motorsport

Jules Bianchi ar fi avut un loc asigurat la Ferrari

De 21 iulie 2015No Comments

jules-bianchi

Sportul francez se afla in doliu dupa ce pilotul de Formula 1 Jules Bianchi a incetat din viata. Jules Bianchi se afla de cateva luni de zile in coma, dupa un teribil accident suferit in Marele Premiu al Japoniei.

Pilotul francez era unul dintre cei mai promitatori tineri din Marele Circ si a devenit, in urma anuntului decesului, primul concurent din Formula 1 care si-a pierdut viata dupa Ayrton Senna, eveniment petrecut in 1994.  Despre cariera lui Bianchi nu se cunosc insa multe lucruri. Intr-un tribut acordat pilotului in Gazzetto dello Sport, fostul sef de la Ferrari, Luca di Montezemolo, a dezvaluit ca Bianchi era in vizorul echipei Ferrari, eventual pentru a-l inlocui pe Kimi Raikkonen.

Jules Bianchi a fost unul dintre noi”, scrie Montezomolo. „A fost un membru al familiei Ferrari si era pilotul ales pentru a-i lua locul lui Kimi cand contractul acestuia s-ar fi incheiat”. Bianchi a crescut ca pilot in cadrul programului Ferrari Driver Academy si a activat ca pilot de teste in cadrul Scuderiei in 2011.

Un destin nedrept l-a luat dintre noi, lasand in urma o pierdere de neinlocuit si o durere imensa”, concluzioneaza Montezomolo. In urma anuntului mortii sale, FIA a decis sa retraga pentru totdeauna numarul 17 din competitia numarul unu a motorsportului.

Share

Leave a Reply

13 − ten =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373