StiriElectric

Kia Concept EV9 propune un nou limbaj de design

De 21 noiembrie 2021noiembrie 30th, 2021No Comments
;;;;;;;;;;

Dezvoltat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform), conceptul EV9 aduce cateva informatii importante despre viitoarea directie de design a modelelor Kia. Denumita „Opposites United” aceasta imbina calitati logice si emotionale cu caracteristici jucause, robuste si elemente de stil. Inspirandu-se din pilonul de design „Bold for Nature” al filosofiei Opposites United, Concept EV9 aduce un profil angular.

Caroseria are 4.930 mm lungime, 2.055 mm latime, 1.790 mm inaltime si ampatament de 3.100 mm. De asemenea, conceptul combina forma sa uimitoare de sUV cu tehnologie de ultima generatie.Kia anunta o autonomie electrica de 480 km, cu tehnologie de incarcare ultra-rapida de ultima generatie, cu un incarcator de 350 kW, care permite sistemului de propulsie electric sa incarce energie de la 10% la 80% in 20-30 de minute.

Zona grilei de aerisire a capotei este un panou solar care ajuta la recuperarea unei parti din energia electrica pe care o foloseste Concept EV9. Acest lucru le ofera proprietarilor o sursa alternativa de energie atunci cand nu sunt aproape de o statie de incarcare. Habitaclul este dominat de display-ul interactiv extins, de 27 de inci, ce integreaza toate functiile, inclusiv climatizarea.

EV9 Concept propune trei moduri interioare de ambianta: Activ – cand masina este in miscare, respectiv doua moduri cand vehiculul stationeaza: Pause Mode – modifica aspectul interior pentru a se asemana mai mult cu un spatiu de relaxare de prima clasa si Enjoy Mode – care transforma interiorul intr-un spatiu de detensionare pentru perioada in care automobilul nu functioneaza, prin intoarcerea 360 grade a configuratiei celor trei randuri de scaune.

Share