Stiri

Kia Europe si Uber au incheiat un parteneriat pentru mobilitate electrica

De 16 iunie 2021No Comments

Kia Europe si Uber au anuntat un parteneriat pentru mobilitate electrica, menit sa accelereze adoptarea automobilelor 100% electrice avansate (BEV) cu emisii zero in intreaga Europa, facand zonele urbane mai curate si mai linistite. In cadrul parteneriatului, Kia va oferi gama sa de automobile 100% electrice pentru soferii Uber. Acestia vor beneficia de oferte speciale. Parteneriatul transforma Kia intr-un furnizor principal de automobile electrificate pentru sectorul de transport de tip „ride hailing”.

Noile parteneriate de mobilitate fac parte din strategia Plan S dezvaluita de Kia la inceputul acestui an, care urmareste ca modelele eco-friendly sa acumuleze o cota de 40% din toate vanzarile Kia la nivel global pana la sfarsitul anului 2030. Ca parte a strategiei Plan S, Kia va atinge un obiectiv global anual de vanzari de 880.000 de unitati pentru toate automobilele electrice si 1.6 milioane de unitati pentru masinile eco-friendly pana la sfarsitul deceniului. 

Procesul de dezvoltare Kia se concentreaza pe popularizarea automobilelor electrice (BEV) prin introducerea a 11 noi modele electrice pana in 2026, dintre care sapte vor fi dezvoltate folosind platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Aceste noi modele vor include o gama de automobile pentru pasageri, SUV-uri si monovolume in mai multe segmente, fiecare incorporand tehnologii de varf pentru autonomie extinsa si incarcare de mare viteza.

Uber vizeaza, de asemenea, reduceri dramatice ale emisiilor de carbon, avand planuri de a deveni o platforma de mobilitate cu zero emisii in toata Europa pana in 2030. Compania si-a anuntat ambitiile de a utiliza peste 100.000 de automobile electrice in toata reteaua sa din Europa pana in 2025. Ca parte a acestui obiectiv, jumatate din kilometri parcursi de soferii Uber pana in 2025 in sapte mari orase europene – amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid si Paris – vor fi parcursi cu automobile cu zero emisii.

Share