Stiri

Kia participa, in premiera, la Goodwood Festival of Speed

De 1 iulie 2021No Comments
; ; ; ;

Aflata in premiera la Festivalul de la Goodwood, Kia va prezenta noua sa masina electrica, EV6, alaturi de Stinger GT420. EV6 este primul model Kia care se bazeaza pe tehnologia revolutionara E-GMP (Electric-Global Modular Platform) si este alimentat exclusiv cu energie electrica. Dispunand in dotarea standard de un acumulator de 77.4 kWh si de o incarcare cu 800 V, EV6 anuntand o autonomie de pana la 510 Km si timp de incarcare de numai 18 minute pentru o incarcare de 10-80%. Inginerii Kia care finalizeaza dezvoltarea versiunii EV6 GT vizeaza obtinerea unui sprint de 3.5 secunde de la 0 la 100 km/h.

La eveniment, alaturi de EV6 va fi si un model Stinger GT420, care va fi expus in renumita expozitie „First Glance Paddock”. Acest automobil unic, dezvoltat intern, are o putere de 422 CP si un cuplu de 560 Nm oferit de motorul sau twin-turbo V6 pe benzina de 3.3 litri. 

Considerata cea mai mare si cea mai insemnata sarbatoare a culturii auto din lume, Goodwood Festival of Speed se va desfasura intre 8 – 11 iulie. Biletele din acest an sunt deja epuizate pentru vineri, sambata si duminica, cu cateva bilete ramase inca disponibile pentru joi.

Share