Stiri

Kia produce si vehicule militare

De 29 octombrie 2020No Comments

Kia Motors Corporations va dezvolta o platforma standardizata pentru o urmatoare generatie de vehicule militare de clasa medie. Programul, dezvoltat in colaborarea cu armata Coreei de Sud va duce la inlocuirea vehiculelor militare standard de 2,5 si 5 tone, aflate in exploatare in acest moment, precum si la dezvoltarea de noi vehicule blindate de 5 tone.

Obiectivul companiei este implementarea vehiculelor militare in 2024, in urma standardizarii si testelor initiale de productie. Vehiculele militare standardizate vor fi echipate cu o gama de tehnologii de ultima ora, motoare diesel de 7 litri, transmisie automata, ABS, ASR, asistenta la parcarea cu spatele, sistem de vizualizare 360 de grade (Around View Monitor), sistem de navigatie si scaune incalzite. 

La inceputul anului viitor va fi introdus un prototip de ATV militar, dezvoltat pe baza sasiului folosit de SUV-ul Kia Mohave. ATV-ul nu va fi folosit doar in scopuri militare, ci si in diverse domenii, precum sectoarele industriale si de agrement. Kia Motors a mai colaborat cu armata coreeana, furnizand vehicule de 0,25, 1,25, 2,5 si 5 tone. In total noua tipuri de modele si 100 derivate, totalizand 140.000 de vehicule militare.

Share