HighlightStiri

Kia Rio facelift primeste sistem mild hybrid

De 26 mai 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A patra generatie Rio a primit o gama de imbunatatiri pentru a-si revigora pozitia in segmentul B, extrem de efervescent. Una dintre noutatile importante o constituie sistemul de propulsie mild-hybrid electric pe benzina (MHEV), Rio devenind primul model Kia ce il foloseste.

Acesta se numeste EcoDynamics+, fiind format din noul motor pe benzina smartstream de 1.0 litri T-GDI si sistemul MHEV de 48V dezvoltat de Kia. Sistemul suplimenteaza cuplul motorului termic cu puterea oferita de o baterie compacta litiu-ion polimer de 48-volti si extinde perioadele de decuplare a motorului cu ajutorul unei noi unitati Mild-Hybrid Starter-Generator (MHSG).

Noul motor smartstream inlocuieste generatia anterioara a motorului ‘Kappa’ de 1.0 litri TGDI, oferind aceeasi putere – 100 sau 120 CP – dar permite un cuplu maxim cu 16% mai mare pentru versiunile echipate cu motorul de 120 CP, adica 200 Nm. Ambele sisteme de propulsie de 48V vor fi echipate cu sistemul Drive Mode Select, oferind soferilor posibilitatea de a-si personaliza modul de condus cu ajutorul modurilor Eco, Sport si Normal.

Rio EcoDynamics+ este unul dintre primele Kia echipat cu noua transmisie manuala inteligenta (IMT) a brandului. In locul unei legaturi mecanice, ambreiajul transmisiei este controlat complet electronic. 

Rio mai are in oferta motorul 1.0 T-GDI de 100 CP (fara tehnologie mild hybrid), disponibil acum cu transmisie manuala cu sase trepte (in loc de cinci), respectiv transmisia 7DCT, dar si o noua versiune a motorului aspirat de 1.2 litri si 84 CP.

Punctul de atractie al habitaclului il constituie noul display de 8.0 inci al sistemului de infotainment si instrumentarul de bord digital de 4.2 inci. Au fost introduse noi combinatii de culori si diverse pachete de materiale cu texturi mate sau care imita aluminiul.

Pentru caroserie sunt disponibile doua culori noi (Perennial Grey si Sporty Blue), toate modelele dispun acum de blocuri optice cu tehnologie LED ce includ luminile de zi DRL, iar jantele de 16 inci cu opt spite sunt noi.

Vanzarile in Europa pentru Rio facelift vor debuta in al treilea trimestru al anului 2020. Acesta este comercializat cu garantia Kia, de 7 ani, 150.000 kilometri oferita standard.

Share

Leave a Reply

three × 5 =