HighlightStiri

Kia si Hyundai folosesc Realitatea Virtuala la proiectarea noilor modele

De 19 decembrie 2019No Comments

Kia Motors Corporation si Hyundai Motor Company au lansat un nou sistem de evaluare a proiectarii automobilelor cu ajutorul Realitatii Virtuale (VR – Virtual Reality) la centrul global de design al grupului din Namyang, Coreea de Sud. Tehnologia foloseste cateva aplicatii de proiectare/dezvoltare, care permit echipelor de designeri si ingineri sa evalueze calitatea proiectarii automobilului si sa verifice procesul de dezvoltare a acestuia.

Tehnologia este parte a unei investitii de 15 miliarde KRW (12.8 milioane dolari) in Centrul de cercetare-dezvoltare de la Namyang, investitie anuntata de Kia si Hyundai in martie 2019. De-a lungul implementarii complete a procesului virtual de dezvoltare in cadrul Centrului de cercetare-dezvoltare si in etapele de pre-productie, Kia si Hyundai anticipeaza o reducere cu 20% a timpului de dezvoltare al automobilului si o reducere de 15% a costurilor anuale de dezvoltare.

Castile VR permit designerilor si inginerilor automobilelor brandului sa intre intr-un mediu virtual de simulare a proiectarii, ajutati de 36 de senzori de miscare care detecteaza si urmaresc locatiile si miscarile tuturor utilizatorilor, permitand fiecaruia sa participe la proces in timp real. Noul sistem VR de evaluare a proiectarii poate sustine pana la 20 de utilizatori simultan, permitand o colaborare mai mare intre echipe decat pana acum.

Hyundai a utilizat pentru prima data acest sistem in timpul etapelor de dezvoltare a designului conceptului „HDC-6 NEPTUNE Concept Class 8 heavy-duty truck”, dezvaluit pentru prima data la expozitia North American Commercial Vehicle Show, in octombrie 2019. Kia doreste sa extinda capacitatile de dezvoltare a designului pentru utilizarea pe viitoarele modele.

Share

Leave a Reply

11 + 11 =