HighlightStiri

Kia si Hyundai investesc in start-up-ul arrival

De 20 ianuarie 2020No Comments

Kia Motors Corporation si Hyundai Motor Company au anuntati realizarea unei investitii de 100 milioane de euro intr-un parteneriat cu Arrival, o companie nou infiintata din UK, care produce automobile electrice.

Prin intermediul parteneriatului, Kia si Hyundai intentioneaza sa lanseze autoutilitare electrice de clasa mica si medie, cu preturi competitive, precum si alte produse pentru companiile de logistica, servicii de ride-hailing, on-demand si transport de tip naveta. Platforma electrica scalabila a companiei arrival poate fi adaptata pentru mai multe categorii si tipuri de automobile pe care Arrival, Kia si Hyundai le vor studia pentru dezvoltarea unei game de automobile PBV (Purpose Built Vehicle).

Parteneriatul cu Aarrival va ajuta Kia si Hyundai sa raspunda cresterii rapide a cererii de automobile comerciale eco-friendly in Europa si sa accelereze transformarea marcilor de la producatorii de automobile la furnizorii de servicii de mobilitate.

Albert Biermann, Presedinte si sef al Diviziei de Cercetare si Dezvoltare a Hyundai Motor Group si Denis sverdlov, directorul general al Arrival, au semnat la sediile Kia si Hyundai din Seul un contract pentru investitii si dezvoltarea comuna a automobilelor electrice. Din totalul investitiei, Hyundai va contribui cu 80 de milioane € si Kia cu 20 de milioane €.

Infiintata in 2015, compania Arrival are facilitati de productie si centre de cercetare-dezvoltare in SUA, Germania, Israel, Rusia si UK. Forta companiei consta in platforma de tip ‘skateboard’ a automobilului, cu o structura de componente modulare, o baza rentabila a costurilor, care incorporeaza un pachet de baterii, un motor electric si componente ”driveline”. In prezent, arrival deruleaza proiecte-pilot cu mai multe companii de logistica din Europa folosind autoutilitare fabricate cu aceasta tehnologie.

 

 

Share

Leave a Reply

3 × 3 =