HighlightStiri

Kia Telluride este World Car of the Year 2020

De 9 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

SUV-ul coreean a fost votat de un juriu international format din 86 de jurnalisti auto din 24 de tari. Kia Telluride, disponibila pe piata nord americana, dar si in multe alte tari la nivel global, este un model foarte tehnologizat, cu o calitate premium si un design indraznet. Este o masina impozanta, de 5 m lungime si 1,8 m inaltime, cu ampatament de 3 metri si un interior care poate primi pana la 8 pasageri.

Are in oferta un singur motor cu benzina, V6 de 3.8 litri si 291 CP, cuplat la o transmisie automata cu opt trepte. Poate fi oferita atat cu tractiune fata, cat si integrala Dynamax (similara cu a modelului Sorento). Pe piata americana concureaza cu modele precum VW Atlas, Honda Pilot si Ford Explorer.

La aceeasi competitie, Kia e-Soul EV a fost aleasa World Urban Car. Soferii au posibilitatea de a alege intre sistemul de  de 64 kWh cu putere de 204 CP si autonomie de 452 km si cel de baza, de 39.2 kWh, cu motor de 136 CP si autonomie de 277 km. Cu o lungime de 4.195 mm, noul e-Soul este cu 55 mm mai lung decat predecesorul sau, avand un ampatament de 2.600 mm (+30 mm).

Tehnologiile disponibile includ sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale (Forward Collision-avoidance Assist – FCA), sistemul de monitorizare a unghiului mort (Blind-spot Collision Warning – BCW), Smart Cruise Control (SCC) cu sistemul Stop & Go și sistemul de asistare a pastrarii benzii de rulare (Lane Keeping Assist – LKA), sistemul de monitorizare si avertizare atentie sofer (Driver Attention Warning – DAW) și asistent faza lunga (High Beam Assist – HBA). Modelul va fi disponibil si in Romania.

 

Suntem onorati sa primim nu doar unul, ci doua premii de la juriul World Car of the Year. Aceasta este una dintre cele mai dificile competitii din industria auto, demonstrand ca Telluride si Soul EV sunt doua vehicule remarcabile.” a declarat Thomas Schemera, Executive Vice President si Head of Product Division Kia Motors Corporation.

Share

Leave a Reply

thirteen + 14 =