HighlightStiri

Kia va lansa sapte modele electrice pana in 2027

De 18 septembrie 2020No Comments

Kia a dezvaluit noi detalii ale asa numitului “Plan S”, in cadrul caruia va lansa, pana in 2027, sapte modele electrice in mai multe segmente de piata. De altfel, coreenii au ca obiectiv transformarea modelului de afaceri catre un brand EV de top, urmand ca pana in 2029 modelele electrice sa insumeze 25% din vanzarile globale Kia. In plus, vor fi stabilite parteneriate cu cat mai multe retele de statii din intreaga lume pentru a extinde infrastructura de incarcare a automobilelor EV

Primul din seria celor sapte modele noi are nume de cod CV si va fi prezentat anul viitor, ca primul automobil 100% electric dedicat al marcii, destinat multor regiuni la nivel global. CV va oferi primele detalii despre noul limbaj de design al marcii, mai precis strategia Kia catre un business orientat catre automobile electrice.

De altfel, Kia are o platforma electrica modulara proprie (E-GMP – Electric-Global Modular Platform), ceea ce ii permite sa dezvolte vehicule electrice care eficientizeza la maxim spatiul interior. Si metodele de vanzare vor fi inovate, avandu-se in vedere crearea unor servicii de tip abonament, pentru a oferi diferite optiuni de achizitie pentru clienti, dar si programe de leasing si inchiriere a bateriilor electrice, alaturi de alte activitati de business legate de bateriile “second-life”. 

La nivel global, Kia va instala 2.400 de statii de incarcare EV in Europa si va creste numarul punctelor de lucru EV la 600 pana la sfarsitul acestui an si la mai mult de 2.000 pana in 2023. 

Share