Stiri

La ce sa ne asteptam de la noul Smart Forfour

De 12 februarie 2014No Comments

Au aparut cateva detalii despre noul Smart Forfour, pe care Daimler intentineaza sa-l readuca in oferta dupa o absenta de opt ani.

Constructorul va pastra caracterul high-tech al modelelor de pana acum, care a fost pe placul clientelei tinere si pe care il va transpune pe noua platforma tehnica realizata impreuna cu Renault.

Aceasta va debuta luna viitoaree la salonul de la Geneva, o data cu lansarea celei de-a treia generatie Renault Twingo, insa cele doua modele nu vor folosi in comun nici un element de caroserie.

Asta inseana ca urmatoarea generatie Forfour va adopta solutia tehnica a modelului ForTwo, adica motor si tractiune spate.

Designul va fi inspirat de conceptul Forjoy ce a fost prezentat anul trecut la salonul de la Frankfurt si va da posibilitatea viitorilor clienti sa personalizaza aproape orice element din habitaclu.

De propulsia noului model se va ocupa motorul de 0,9 litri de provenienta Renault care va furniza 90 CP catre rotile din spate prin intermediul unei cutii de viteze manuale, sau a uneia automate ce va fi oferita, probabil, contra cost.

O versiune diesel nu va fi oferita deocarece Mercdes nu dispune de un motor suficientd e mic pentru a incapea in compartimentul motor al noului Smart, iar dezvoltarea de la zero a unuia nou nu se justifica din cauza pretului prea mare.

Foto: Smart Forjoy Concept

Share

Leave a Reply

twenty + 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373