Stiri

La o MX-30 cumparata, Mazda si ENGIE ofera o statie de incarcare de 22 kW

De 18 mai 2021mai 19th, 2021No Comments

Mazda Romania si ENGIE Romania au incheiat un parteneriat, la nivel national, pentru promovarea mobilitatii electrice. Prin intermediul parteneriatului, ENGIE vine in intampinarea clientilor Mazda care achizitioneaza, in urmatoarele 12 luni, un model MX-30 din reteaua partenera de dealeri autorizati si le faciliteaza instalarea, la domiciliu sau in orice alta locatie, a unei statii electrice de incarcare Elvi, produsa de EVBox, lider la nivel mondial in productia de statii de incarcare pentru masini electrice. 

In plus fata de statia de incarcare Elvi EVBox primita cadou, clientii Mazda MX-30 pot obtine si un abonament de servicii e-mobility, prin incheierea unui contract de furnizarede energie electrica din surse regenerabile cu ENGIE. In acest fel, clientii pot beneficia de asistenta tehnica din partea echipei ENGIE, acces la reteaua e-charge cu peste 160 de puncte de incarcare la nivel national, incarcare gratuita pentru primii 3.000 de km si monitorizare online pentru incarcarile realizate.

„Dorim sa le asiguram clientilor Mazda MX-30 toata infrastructura necesara pentru a se bucura si concentra asupra placerii de a conduce si sentimentului de comuniune cu masina. Astfel, am ales ENGIE ca partener si impreuna le oferim posesorilor de Mazda MX-30 statii de incarcare Elvi de 22 kW in mod gratuit, pentru a le elimina grija incarcarii autovehiculului atunci cand se afla acasa”, a declarat Cristian Rigu, Country Manager Mazda Romania. Testul nostru cu Mazda MX-30 il puteti citi aici.

In primele trei luni ale anului 2021, Romania a inregistrat o crestere de 65% a achizitiilor de autoturisme electrice si full hybrid fata de perioada similara a anului trecut, conform unui raport al asociatiei Producatorilor si importatorilor de autoturisme. Conform aceluiasi studiu, autoturismele “electrificate“, respectiv cele electrice (100% si hibride plug-in), precum si cele full hybrid (care dispun si de propulsie electrica fara incarcare din sursa externa), detin, dupa primele 3 luni din 2021, o cota de piata de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decat cea pe care o aveau in perioada similara a anului trecut (5,5%). Aceasta crestere survine in contextul in care piata auto a cunoscut o contractie importanta de 25%.

Share