HighlightStiri

Lada lanseaza o noua generatie Niva

De 21 decembrie 2020No Comments

La 43 de ani de la prezentarea modelului Niva, Lada lanseaza o generatie noua, denumita Niva Travel. De pe portile uzinei Lada West Togliatti, o filiala a JSC Avtovaz, a iesit primnul exemplar, o Niva Travel de culoare verde, in verasiunea de echipare Off-road.

Designul noului model a lasat in urma formele patratoase ale predecesorului, indreptandu-se catre actualul trend al SUV-urilor. Totusi, Niva Travel pastreaza un look mai robust, cu roata de rezerva plasata pe hayon, garda mare la sol si bandouri laterale. Blocurile optice sunt aduse la zi din punct de vedere tehnic, cu stopuri cu tehnologie LED.

Echiparea optionala Off-road include in standard un snorkel, anvelope cu profil off-road si un body kit din plastic natur. Toate versiunile au sistem de tractiune integrala permanenta, cu diferential central blocabil, cutie de viteze manuala si reductor. Pentru moment nu au fost comunicate darte cu privire la motorizare. Lada anunta un interior mult mai confortabil, cu sistem de aer conditionat, antifonare eficienta, scaune ergonomice si sistem multimedia.

La ceremonia de lansare, Yves Karakatzanis, presedinte Avtovaz, a declarat: “Este o mare realizare, in special pentru echipa Lada West Togliatti, care a reusit sa duca la bun sfarsit acest proiect, in termenul stabilit. Niva are o lunga istorie, in prezent mai sunt inca in circulatie pe drumurile lumii aproximativ  650 de mii de exemplare. Prin revenirea numelui Niva in familia Lada, deschidem o noua pagina in istoria sa.”

Share