HighlightStiri

Lamborghini a prezentat Huracan EVO cu tractiune spate

De 6 ianuarie 2020No Comments
;;;;;

Automobili Lamborghini aduce o versiune “pentru sofer”, un Huracan EVO cu tractiune spate. Sub capota se regaseste V10-le de 5.2 litri, care dezvolta 610 CP/8.000 rpm si 560 Nm/6.500 rpm. Cu doar 1.389 kg masa proprie, Huracan EVO RWD accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde si de la 0 la 200 km/h in 9,3 secunde, in vreme ce viteza maxima ajunge la 325 km/h.

Noul sistem de control al tractiunii P-TCS (Performance Traction Control System) a fost calibrat special pentru EVO RWD, oferind cuplu chiar si in faza de realiniere ce urmeaza dupa un drift sau dupa un derapaj. Acolo unde un sistem “normal” de control al tractiunii intrerupe putin fluxul cuplului catre roti, asteptand ca masina sa devina complet stabila si abia dupa aceea oferind din nou cuplu, P-TCS elibereaza cuplu in avans, evitand astfel o taiere prea brusca a tractiunii. In acest fel se obtine o motricitate mai buna la iesirea din curbe.

Sistemul P-TCS are aceleasi moduri de rulare ca si versiunea integrala, adica Strada, Sport si Corsa, ce pot fi selectate de pe volan, via butonului ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management). Directia LDS (Lamborghini Dynamic Steering) a fost setata special pentru Huracan EVO RWD, pentru a oferi un feedback mai barbatesc. Transmisia automata cu sapte trepte si doua ambreiaje este cunoscuta de pe alte modele Lamborghini, oferind si functie de launch control. In standard sunt oferite roti de 19 inci, cu discuri ventilate si perforate, iar optional clientul poate primi roti de 20 de inci si discuri ceramice.

La exterior sunt destule diferente intre EVO RWD si EVO 4WD. Modelul cu tractiune spate are un spolier nou si prize de aer modificate, precum si un difuzor posterior personalizat. Nuanta galbena a caroseriei, Giallo Belenus a fost special conceputa pentru aceasta versiune, impreuna cu o tapiterie Alcantara si aplicatii interioare de aceeasi culoare.

Habitaclul este dominat de touchscreen-ul HMI de 8.4 inci, de la care se controleaza toate functiile masinii, inclusiv accesul la internet sau Apple CarPlay. Pretul recomandat pentru Europa al unui Lamborghini EVO RWD este de 159.443 euro, fara taxe.

Share

Leave a Reply

six + 15 =