HighlightStiri

Lamborghini a prezentat primul sau SUV: Urus

De 5 decembrie 2017No Comments
;;;;;;;;;;

Dupa 5 ani de la prezentarea primului concept, dupa numeroase zvonuri, dupa ce Lamborghini a anuntat lumea ca va face un SUV daca VW ii va da voie si dupa alte si alte discutii urmate de confirmare, urmata de o multitudine de teasere video cu versiunea de pre-productie si tot asa, marca italiana a prezentat, in sfarsit, noul Urus. Primul SUV al marcii de supercaruri nu putea fi decat un supercar in haine de SUV.

Italienii au pastrat linia de agresivitate specifica brandului mai ales in partea frontala, unde au ales sa mearga pe mana blocurilor optice subtiri cu LED-uri si a accentelor colorate la nivelul grilei Rambo Lambo. Aceasta semnatura continua ceea ce Urus ofera sub capota, unde regasim un V8 biturbo de 4.0 litri cu 650 cai putere si 850 Nm.

Motorul vine la pachet cu o transmisie automata ZF etajata in 8 rapoarte si un sistem de tractiune integrala. Lamborghini Urus accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,59 secunde si poate ajunge la viteza maxima de 300 km/h.

Preluand elemente ale platformei MLB, de unde au plecat Audi Q7, Porsche Cayenne sau Bentley Bentayga, SUV-ul Lambo are o masa de 2 154 kg si vine cu cele mai mari frane din lume. Jantele de 21 inch standard, sau 22-23 inch optional, sunt incaltate de pneurile Pirelli P Zero Corsa.

In cabina, Urus se remarca prin unghiurile angulare ale liniei stilistice, volanul unic cu baza plata si un buton de start rosu care face trimitere la ADN-ul sportiv al marcii. Cu adevarat impresionante sunt formele alese pentru schimbator si selectorul celor 6 moduri de rulare, fiecare atribuit unui tip de teren: Strada, Sport, Corsa, Sabbia (nisip), Terra (Off-Road) si Neve (zapada).

Lamborghini Urus va avea un pret de plecare de aproximativ 200 000 euro si va fi produs in 3 500 exemplare pe an.

Share

Leave a Reply

one × 4 =