HighlightStiri

Lamborghini dezvaluie noul Aventador SVJ

De 24 august 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Lamborghini a prezentat oficial noul Aventador SVJ la Monterey Car Week, cel mai puternic supercar cu motor central construit de producatorul italian detinut de Audi.

Cu recordul pe turul de circuit de la Nurburgring in palmares, noul Aventador SVJ a debutat cu un motor V12 de 6.5 litri care dezvolta 770 cai putere si un cuplu maxim de 720 Nm. La capitolul performante, Lamborghini promite cel mai potent model din gama sa. Astfel, timpul de acceleratie pe segmentul 0-100 km/h este de 2,8 secunde iar pe segmentul 0-200 km/h de 8,6 secunde.

Viteza de top se opreste insa la 350 km/h. Diferenta pe care SVJ o aduce fata de un Aventador clasic poate fi gasita insa in alta parte, si anume la capitolul aerodinamica. Construit cu o sumedenie de solutii aerodinamice la exterior inglobate in pachetul Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA), Aventador SVJ are o forta de apasare aerodinamica cu 40% mai mare decat un Aventador obisnuit.

Si asta datorita unor componente aerodinamice active, cum ar fi flapsurile de pe fata sau spate. Pe langa aceste elemente care imbunatesc comportamentul masinii atat la acclerarea pe linie dreapta cat si in viraje, Lamborghini a implementat un nou plafon din fibra de carbon, a schimbat spoilerul frontal, a inserat noi praguri laterale si a asezonat modelul cu jante noi.

Productia noului Aventador SVJ va cumula 900 de exemplare iar pretul unui exemplar este de aproximativ 500 000 euro.

 

Share

Leave a Reply

1 × 3 =