Stiri

Lamborghini Huracan a ajuns la borna 10 000

De 14 martie 2018No Comments

Fabrica Lamborghini din Italia a sarbatorit productia exemplarului Huracan cu numarul 10.000.  Venit sub forma unui Huracan Performante cu nuanta de caroserie Verde Mantis, modelul beneficiaza de aportul unui V10 natural aspirat de 5.2 litri cu 630 cai putere si un cuplu maxim de 600 Nm, capabil sa propulseze vehiculul de la 0 la 100 km/h in 2,9 secunde si sa atinga viteza maxima de 325 km/h.

Odata cu atingerea acestei borne in productia lui Huracan, Lamborghini incepe sa ofere detalii despre succesorul modelului.  Desi Huracan va mai ramane cateva sezoane in productie, inginerul sef  Maurizio Reggiani mentioneaza intr-un interviu ca motorul V10 reprezinta ADN-ul marcii si va fi pastrat si pentru succesorul modelului.

Lamborghini nu doreste sa treaca la motoare turbo V8, dar va fi nevoit sa reduca consumul si emisiile. Maurizio Reggiani sugereaza ca e posibila adoptarea unui tren de rulare hibrid pentru succesorul lui Huracan, dar ca nu va fi posibil un compromis in genul celui facut de BMW cu noul M5, care a configurat modelul cu tractiune integrala oferind posibilitatea decuplarii pentru a pastra si modul clasic al tractiunii spate.

Inginerul Lamborghini explica ca suspensia este setata pentru tractiunea integrala iar un astfel de artificiu nu poate fi acceptat de o marca ca Lamborghini.

Share

Leave a Reply

2 × 1 =