SpecialStiri

Lamborghini Huracan donat Papei, vandut la licitatie pentru 715 000 euro

Un Lamborghini Huracan unicat donat catre Papa Francis de compania italiana de supercaruri a fost scos la licitatia organizata de RM Sotheby’s in Monte Carlo si a fost cumparat pentru 715 000 euro. Pretul estimate initial de organizatorii licitatiei a fost de doua ori mai mic.

Banii primiti pe masina vor fi donati de Papalitate pentru diverse cauze umanitare alese de Papa Francis. Mai precis, 70% vor merge catre reconstructia orasului irakian antic Ninive distrus de razboi, 10% vor merge catre fundatia Amici per il Centrafrica Onlus, 10% pentru Groupe International Chirurgiens Amis de la Main si 10% pentru Aociatia Papei Ioan al XXIII-lea.

Masina creata pentru Papa a fost personaliata prin programul Ad Personam si dispune de un interior Bianco Monocerus cu dungi in culorile drapelului statului Vatican.

Jantele acestui Huracan dispun de un design special iar interiorul a fost gandit sa oglindeasca exteriorul si beneficiaza de o tapiterie din piele Bianco Leda Sportivo.  Dintre masini donate catre papalitate, cea mai scumpa vanduta vreodata la o licitatie este un Ferrari Enzo care a apartinut Papei Ioan Paul al II-lea, vanduta in 2015 pentru 6 milioane de dolari.

Share

Leave a Reply

16 + eleven =