Special

Lamborghini Miura S, daruita de Onassis cantaretului grec Stamatis Kokotas

De 2 decembrie 2012No Comments

Una dintre cele mai interesante Lamborghini Miura reapare dupa 40 de ani si va scoasa la licitatie pentru cel putin jumatate de milion de dolari. Lamborghini Miura, o masina sport despre care se spune ca a nascut trendul automobilelor de inalta performanta, prin cele doua locuri, motorul central si viteza la care ajungea, a fost inca de la inceput, din 1966, cel mai rapid model auto din lume.

Miura a fost conceputa de o echipa de ingineri Lamborghini care au lucrat la proiect in timpul liber, ascunsi de vederea lui  Ferruccio Lamborghini, fondatorul marcii italiene, care credea doar in modelele grand touring. Modelul a fost prea reusit pentru a nu vedea lumina zilei si a devenit o adevarata legenda chiar daca a avut o perioada de viata extrem de scurta. Pana in 1972, cand s-a incheiat productia, Miura a primit nenumarate imbunatatiri, dar cea mai buna dintre acestea este versiunea Miura S, aparuta in anul 1968.

S de la Spirito aducea nou un motor tunat cu 370 cai putere, un nou tip de anvelope, geamuri electrice si un sasiu mai usor. Acum, una dintre cele 140 de masini Miura S produse vreodata, un exemplar unic asamblat in 1969 este scos la licitatie. Modelul cu are numarul de sasiu 3829 si este Lamborghini Miura The Aristotel Onassis – Stamatis Kokotas.

Masina a fost oferita in dar de magnatul grec Onassis, cel mai bogat om al planetei la acea vreme, conationalului sau Stamatis Kokotas. Stamatis Kokotas era un impatimit al vitezei si un mare iubitor al masinilor sport, fiind si pilot de raliuri pe langa meseria sa de baza, cea de cantaret. Legenda muzicii grecesti a condus masina timp de 2 ani, la inceputul anilor 70, pana cand a avut o problema cu motorul si a inapoiat-o fabricii italiene pentru reparatii.

Unicul model de care s-au legat numele a doua legende ale societatii grecesti nu a mai beneficiat din acel moment de motor. De fapt,masina va fi scoasa la lictatie cu motorul inca neinstalat, propulsorul reconditionat urmand sa fie expus alaturi de automobil. Organizatorii licitatiei estimeaza ca masina va fi vanduta la un pret care va depasi jumatate de milion de dolari.

 

Share

Leave a Reply

12 + two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373