Stiri

Lamborghini readuce la viata numele Countach, in varianta moderna, hibrid

De 10 august 2021august 11th, 2021No Comments

Intr-un anunt fulger, producatorul din Sant’Agata Bolognese a confimat ca numele Countach va reaparea in gama sa de modele pana la sfarsitul acestui an. Este vorba despre un nou model, anuntat inca de la inceputul acestui an de CEO-ul Stefan Winkelmann. Nu se cunosc multe detalii si nici nu au fost puse la dispozitie fotografii explicite cu noul Lamborghini Countach, dar se anticipeaza ca motorul va fi V12-le aspirat, de 6.5 litri, folosit de Sian, cu sistemul mild hybrid, ce dezvolta 819 CP. Pentru Countach este posibil ca puterea maxima sa fie marita. Speculatiile vizeaza, deocamdata, si modul in care Lamborghini va readuce la viata numele Countach: daca este vorba despre un model de sine statator in gama, o editie limitata sau doar un show car.

Teaserul video, publicat pe contul de Instagram Lamborghini, cu descrierea “Noi aducem visele la viata. Am facut-o cu clasicul Countach in anii ’70. Si repetam acum acest lucru. Noul Lamborghini Coutach este pe drum.”, arata un baiat care intinde pe perete un afis cu vechiul Countach, in vreme ce o voce intreaba “Ce vezi? O noua imagine care e gata sa atarne pe un zid sau renasterea unui vis?”

Prima aparitie in public a noului Lamborghini Countach ar putea avea loc la Concursul de eleganta de la Peeble Beach, de pe 15 august.

Share