HighlightStiri

Lamborghini Terzo Millennio Concept, masina sport a viitorului

De 7 noiembrie 2017No Comments
;;;;;;;;;;;;

Lamborghini, cu ajutorul MIT (Massachusetts Institute of Technology ), face o calatorie in viitor, catre anul 2040 pentru a prezenta noul concept Terzo Millennio, masina sport a viitorului.

Stefano Domenicali, CEO Lamborghini, spune ca partenriatul cu MIT reprezinta un pas esential pentru viitorul masinilor sport, iar Terzo Millennio Concept descrie modul in care marca italiana vede acest viitor.

Noul Lamborghini este un vehicul electric iar rolul echipei de la MIT a fost sa creeze solutii de stocare a energiei si de implementare a unor solutii stiintifice in materialele folosite.

Un rol esential in dezvoltarea acestui concept l-a avut romanul Mircea Dinca, profesor in departamentul de Chimie de la MIT, si profesorul Anastasios John Hart, din departamentul de inginerie mecanica a celebrei universitati.

Cei doi oameni de stiinta au lucrat in stransa legatura cu departamentul de cercetare si dezvoltare al marcii Lamborghini.

Rezultatele sunt exceptionale in cazul noului prototip, care beneficiaza de o structura usoara, optimizata perfect pentru eficienta si aerodinamica. Designul exterior se invarte in jurul unor principii aerodinamice noi, cu multe spatii lasate goale.

Lamborghini Terzo Millennio Concept este propulsat de patru motoare electrice, cate unul pe fiecare roata, iar solutii de stocare au fost implementate in interiorul caroseriei din fibra de carbon. Noul concept este un studiu stiintific care are menirea de a prezenta solutiile tehnologice pe care Lamborghini le va adopta in viitor. Totodata, Terzo Millennio este un preludiu pentru primul Lamborghini electric.

Share

Leave a Reply

16 + 7 =