
Noile modele electrificate sunt foarte importante in strategia de vanzari a britanicilor, care nu aveau pana acum astfel de motorizari. In plus, acestea vor avea un impact pozitiv in media emisiilor de CO2 a marcii, in lumina reglementarilor UE pentru viitori ani. Land Rover Discovery Sport PHEV si Evoque PHEV au fost dezvoltate integral in-house, proiectul fiind inceput in 2016, in paralel cu PTA (Premium Transverse Architecture) ce a fost folosit de noul Evoque.
Ambele modele PHEV, denumite in nomenclator P300e, combina un motor pe benzina, cu trei cilindri, 1.5 Ingenium de 200 CP cu un motor electric de 109 CP, integrat in puntea spate si alimentat de o baterie Li-Ion de 15 kWh furnizata de Samsung.
Astfel, puterea totala cumulata este de 309 CP, ceea ce asigura celor doua modele acceleratii de la 0 la 100 km in jur de 6,5 secunde. Autonomia full electrica este de 66 km pentru Evoque si 62 km pentru Discovery Sport, ambele putand ajunge la o viteza maxima de 135 km/h in regim 100% electric.
Pentru transmisia automata cu opt trepte s-a apelat laAisin si nu la ZF, furnizor traditional pentru Land Rover. Noua transmisie este mai usoara cu 5 kg comparativ cu cea cu noua trepte folosita deja pe mai multe modele ale grupului JLR. Interesant este si noul sistem de franare brake-by-ware, care inlocuieste pe cel clasic cu vacuum.
In ceea ce priveste incarcarea, Land Rover anunta un timp de 6 ore si 42 de minute la priza casnica, iar prezenta unui wallbox casnic de 7 kW dureaza 1 si 24 de minute pentru 0-80%. Pentru statiile publice de curent continuu si putere mare (32 kW), bateria se incarca de la 0 la 80% in 30 de minute.
Ambele modele se pot deja comanda, iar primele livrari sunt estimate in a doua parte a acestui an.