MotorsportStiri

Leclerc castiga in Australia si isi consolideaza pozitia de leader

De 10 aprilie 2022aprilie 20th, 2022No Comments

Totul a mers perfect pentru Charles Leclerc in Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, monegascul conducand de la un capat la altul al cursei, fara ca pozitia sa ii fie vreodata amenintata cu adevarat. Monopostul Ferrari a mers perfect, spre deosebire de masina lui Max Vestappen care a cedat in ultima parte a cursei, cand olandezul se afla pe pozitia secunda. Este al doilea abandon din cauze tehnice, dupa Bahrain, Verstappen declarand ca este inacceptabil sa nu termine cursa.

Tot cu abandon a incheiat si Carlos Sainz, doar ca de aceasta data din cauza unei erori de pilotaj. Spaniolul de la Ferrari a avut un weekend ratat, incepand cu calificarile, unde a reusit doar al noualea timp. In prima parte a cursei, Sainz a ratat intrarea intr-un viraj si, dupa ce a traversat o zona de incetinire si din nou circuitul, a ramas blocat in nisipul de pe margine. De abandonurile celor doi au beneficiat atat cei care se luptau pentru pozitiile de varf, dar si pilotii din pluton. Pe locul doi a terminat Sergio Perez (Red Bull), urmat de pilotii Mercedes, Russell si Hamilton. McLaren ia o gura de oxigen, dupa ce a ocupat locurile 5 si 6, prin Norris si australianul Ricciarfo, preferatul publicului. 

In urma victoriei, Charles Leclerc si-a marit avantajul in clasamentul pilotilor, acumuland 71 de puncte. Pe locul doi la general este Russell, cu 37 de puncte, urmat de Sainz, cu 33 de puncte. Ferrari are un ecart inca si mai mare la constructori, 104 puncte, comparativ cu cele 39 de puncte ale lui Mercedes.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373