Stiri

Legea franceza impotriva Uber n-a fost declarata neconstitutionala

Curtea Suprema franceza a respins cererea companiei Uber de a declara neconstitutionala legea care ii interzice activitatea pe teritoriul Hexagonului.

Uber s-a confrutat in Franta cu o reactie puternica din partea organizatiilor de taximetristi care au cerut prin proteste, uneori violente, sa scoata in afara legii serviciile Uber si ale aplicatiilor similare. In cele din urma, taximetristii au primit ceea ce au cerut in strada.

Consiliul Constitutional a mentinut prevederele legale venite impotriva Uber, inclusiv interzicerea serviciului din aplicatie care informa utiliatorii de existenta masinilor Uber in apropierea lor.

Cu toate acestea, Uber n-a fost complet scoasa in afara legii in Franta, Consiliul Constitutional stabilind ca partea din lege care prevede ca doar taxiuri pot taxa clientii dupa distanta sau durata unei curse este neconstitutionala. 

Share

Leave a Reply

1 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373