Stiri

Lexus LS 500h devine mai prompt la sarcini mici

De 15 februarie 2021No Comments

Lexus a operat o serie de modificari sistemului Multi Stage Hybrid pentru a oferi un raspuns mai bun din partea motorului la sarcini mici. Japonezii au studiat mai multe studii facute cu milioane de soferi din intreaga lume, din care reiese ca aproximativ 90% din timpul petrecut la volan folosesc in jur de 50% din sarcina.

Mai precis, pedala de acceleratie apasata la jumatate de cursa. Acceleratiile nu depasesc in acest caz 0,3 g. Tocmai aici sistemul hibrid a primit imbunatatiri, pentru a prioritiza folosirea cuplului si a creste reactivitatea masinii la viteze si sarcini mici. Solutia consta in cresterea asistentei motorului electric, ceea ce este perceput de sofer ca un raspuns prompt chiar daca pedala de acceleratie nu este apasata puternic. 

Gama de utilizare a bateriei de inalta tensiune a fost extinsa, ceea ce ofera si schimbari de treapte mai fine. Sunt adaugati 170 Nm la o viteza de 20 km/h cu 40% sarcina. Motorul V6 de 3.5 litri poate opera la turatii mai joase, reduse cu aproximativ 500 rpm cand se acceleraza de la 0 la 100 km/h cu doar 40% pedala apasata. Comportamentul masinii in trafic urban devine mai progresiv, cu schimbari si retrogradari mai progresive si mai linistite. 

Puterea motorului a ramas aceeasi, 359 CP, deservit de transmisia Direct Shift cu 10 trepte simulate si tractiune spate sau integrala. LS 500h este nu doar elegant si confortabil, ci si rapis, cu 5,4 secunde pentru 0-100 km/h in cazul propulsiei spate si 5,5 secunde pentru AWD.

Share