Stiri

Lexus ne prezinta masina cu care va participa la Pikes Peak

De 24 iunie 2015No Comments

Un Lexus RC F pregatit special va lua startul la clasa „Time Attack” in cursa de la Pikes Peak de anul acesta.

Masina care a primit denumirea RC F GT este cu 362 kg mai usoara fata de versiunea de serie datorita in mare parte folosirii aliajelor usoare, dar si eliminarii componentelor nefolositoare. Capotele si cele patru aripi, impreuna cu spoilerul spate, sunt realizate din fibra de carbon, iar geamurile sunt realizate din policarbonat. Toate acestea au redus masa totala a masinii pana la valoarea de 1419 kg.

Toate elementele pe care le regasim in mod normal in habitaclul unei masini au fost demontate, inclusiv partea de jos a plansei de bord si consola centrala care au fost inlocuite cu unele din fibra de carbon. Doua scaune profilare Recaro au fost montate in locul celor confortabile din piele, iar masina a fost dotata cu rollbar-ul impus de regulament. 

Lexus nu a adus nici un fel de modificari motorului V8 de cinci litri de sub capota, acesta furnizand 467 CP la 7100 rpm si 528 Nm. Transmisia este asigurata de o cutie de viteze automata cu opt trepte ce este controlata prin intermediul padelelor din spatele volanului.

Performantele versiunii GT nu au fost comunicate, dar daca timen cont ca modelul RC F de serie este capabil sa accelereze pana la 100 km/h 4,4 secunde, ne asteptam la un timp mai mic cu cel putin o secunda.

{gallery}Lexus RC F GT{/gallery}

Share

Leave a Reply

3 × three =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373