Stiri

Lexus NF-NX concept, gata pentru Frankfurt

De 4 septembrie 2013No Comments

Lexus va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt noul concept NF-NX, vehicul ce va prefigura un viitor model de serie din categoria crossoverelor. Lexus NF-NX nu poate fi ignorat sub nicio o forma din punct de vedere estetic, avand in vedere unghiurile sale ascutite.

Agresivitatea formelor impuse de designeri este principiul de baza iar cel mai bine se vede prin grila frontala proiectata sa aiba dimensiuni gigantice. Musculatura ecesiva a partii frontale pune in umbra blocurile optice alungite si prevazute cu insertii de LED-uri. Dinamica stilistica continua in aceeasi nota, daca ne gandim la aripile proeminente, dezvoltate, de asemenea, pe acelasi principiu al unghiurilor ascutite.

Exacerbarea stilistica ajunge la apogeu in cazul posteriorului, unde stopurile de lumini in forma de bumerang par singurele elemente care se incadreaza in normal. Forma futurista a posteriorului a fost obtinuta prin designul spoilerului spate, care cuprinde fante de aerisire. Nuanta Brushed Metal Silver de la exterior este prezenta si in interiorul concentrat in jurul soferului.

Gri-ul tapiteriei din piele este un fond perfect pentru insertiile de piele vopsita in galben, prezente pe plansa de bord sau consola centrala, sau instrumentarul iluminat in albastru.

Detaliile tehnice au fost pastrate pentru momentul prezentarii oficiale, programat in 10 septembrie la Frankfurt. Cu toate acestea,  compania japoneza a confirmat ca NF-NX va fi propulsat de un sistem hibrid dezvoltat special pentru acest vehicul.  Modelul de serie care se va naste din acest concept va concura cu Mercedes GLA, BMW X1 sau Audi Q3.[widgetkit id=75]  

Share

Leave a Reply

11 + fourteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373