StiriTehnologie

Lexus prezinta oficial placa care pluteste

De 5 august 2015No Comments
; ; ; ; ; ;

lexus-hoverboard1

Asa cum a promis, Lexus a prezentat astazi noul skateboard care pluteste in aer in cadrul unui video oficial care demonstreaza ca tehnologia functioneaza si in viata reala.

Denumit hoverboard, placa functioneaza pe baza a doua rezervoare de nitrogen lichid si dispune de un pat de magneti permanenti. Cu ajutorul acestui camp magnetic, se mentine constant distanta dintre placa in sine si suprafata pamantului, iar forta exercitata este atat de puternica incat poate sustine masa unui om.

https://www.youtube.com/watch?v=awAzM9kTvC0

Pentru a demonstra ca hoverboard-ul functioneaza, Lexus a construit un circuit de 200 de metri, cu bare magnetice ascunse in pamant,  care permite skateboarderilor sa execute tot felul de miscari pe o placa care pluteste, chiar si pe apa.

Lexus anunta ca a dezvoltat aceasta tehnologie, limitata utilizarii in viata reala de necesitatea unui circuit magnetic, pentru a demonstra ca in materie de miscare nu exista bariere iar marca nipona este un deschizator de drumuri cand vine vorba despre inovatie si design.

Share

Leave a Reply

five + fifteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373