HighlightStiri

Lexus, primii in industria auto care introduc camere digitale in locul oglinzilor laterale

De 13 septembrie 2018No Comments
; ; ; ; ;

Intens dezbatuta in lumea conceptelor, ideea inlocuirii oglinzilor laterale traditionale cu camere video digitale si-a gasit, in sfarsit, loc in productia de serie.

Lexus, divizia de lux de la Toyota, sunt primii producatori auto care sparg gheata si anunta disponibilitatea sistemului Digital Outer Mirrors pe sedanul ES. Dincolo de costurile suplimentare ale procesului de digitalizare, oglinzile transformate in camere video vin cu o serie de avantaje evidente.

In primul rand, forma lor imbunatateste aerodinamica, impiedica acumularea de gheata sau zapada in anotimpul rece si se ajusteaza automat pe trasa ideala in momentul in care masina vireaza.

Sistemul propus de Lexus functioneaza in baza unor camere video instalate in locul oglinzilor conventionale care transmit imaginile pe ecrane de 5 inch montate pe interior, in dreptul stalpilor A.

Desi primii care au anuntat implementarea acestei tehnologii erau cei de la Audi, pentru E-Tron, Lexus a reusit sa le ia fata germanilor si sa scoata in productia de serie noua tehnologia.

Share

Leave a Reply

seventeen − 3 =