HighlightStiri

Lexus UX, tatuat de artista londoneza

De 19 martie 2020No Comments
;;;;;

Japonezii variaza putin registrul, apeland la artista londoneza Claudia De Sabe pentru a tatua un model UX. Este o premiera mondiala, avand in vedere ca nu este colantare sau vopsire, ci un proces identic cu cel al tatuajelor facute pe piele. Au fost necesare sase luni de la idee si pana la realizarea completa a proiectului. Claudia De Sabe a lucrat cinci zile pentru a tatua masina, care a fost alba la origine.

Procedeul a fost destul de minutios, incepand cu executarea cu un Dremel a unor incizii in tabla, dupa care s-a aplicat manual vopseaua (cinci litri) si in final un strat de lac incolor protector. Operatiunea a fost cu atat mai dificila, cu cat aparatul a opus rezistenta si a generat vibratii, iar in unele zone pozitia de aplicare nu a fost tocmai comoda.

Desi este un unicat, Lexus a facut o evaluare a acestei lucrari, care ajunge la 127.700 euro. In Romania, Lexus UX are un pret de pornire de 35.833 euro pentru versiunea UX 200,echipat cu motorul de 2.0 litri benzina, aspirat, ce dezvolta 170 CP. UX 250h este un hibrid, sistemul de propulsie fiind format din motorul de 2 litri darde aceasta data cu o putere de 152 CP, asociat cu un motor electric de 109 CP. Puterea cumulata este de 178 CP. UX 250h este disponibil in versiunea 4×2 sau 4×4.

Share

Leave a Reply

14 − 7 =