Motorsport

Liderii campionatului european la Raliul Sibiului

De 24 iulie 2013No Comments

Duo-ul ceh format din Jan Kopecký și Pavel Dresler va relua şi în România provocarea de a obține pentru Skoda titlul Campionatului European de Raliuri (ERC). Raliul Sibiului, care va avea loc în perioada 25 – 27 iulie, dă startul fazei critice a acestei prestigioase competiții.

La jumătatea sezonului, echipa Skoda deține un avans considerabil în clasamentul general ERC. “Raliul Sibiului marchează debutul celei de-a doua jumătăți a sezonului ERC și dorim să adunăm cât de multe puncte se poate,” a declarat Kopecký, care la etapa trecută a obținut victoria în raliul de la el de acasă, din Republica Cehă: “Este prima dată când concurăm aici – este un teritoriu nou pentru noi. Dar Pavel și cu mine așteptăm cu nerăbdare acest raliu și, ca de fiecare dată, vom da totul.”

Echipa din Republica Cehă a impresionat mult în prima jumătate a sezonului, când a obținut trei victorii și un loc doi în patru curse din ERC. Și pilotul belgian Freddy Loix a triumfat în acest sezon pentru Skoda, pe terenul de casă. Din a doua jumătate a celor șase raliuri ale sezonului, cele mai bune patru rezultate contează pentru clasamentul general. Deținând un avans impunător, de 32 de puncte, în fața pilotului irlandez Craig Breen, Kopecký este în prezent în fruntea clasamentului, cu cele 146 puncte deținute.

În România, duoul Skoda va trebui să-și croiască drum prin cei 228 de kilometri de trasee cu diverse suprafețe, pe parcursul a paisprezece etape spectaculoase. Mare parte din cursă va avea loc pe macadam, în timp ce doar o cincime din traseu constă din trasee asfaltate. Vor avea loc și două etape desfășurate pe timp de noapte.

Share

Leave a Reply

four × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373