StiriElectric

Limo, primul model al marcii Mobilize

De 29 august 2021august 31st, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Brandul Mobilize a fost creat de Grupul Renault, intr-un joint venture cu chinezii de la Jiangling Motors, pentru a intra pe piata de ride hailing. Mobilize Limo este primul model al marcii si va fi aratat in premiera mondiala pe 8 septembrie la IAA Mobility Munchen.

Limo este full electric, echipat cu un motor de 150 CP si 220 Nm, ce asigura un sprint 0-100 km/h in 9,6 secunde si o viteza maxima de 140 km/h. Mobilize anunta o autonomie de aproximativ 450 km, asigurata de bateria de 60 kWh, care se poate incarca la aproape toate tipurile de priza AC si DC. La o statie de incarcare rapida, in 40 de minute se alimenteaza cu energie suficienta pentru a parcurge 250 km.

Soferul poate alege dintre trei moduri de condus (Eco, Normal si Sport) si trei niveluri de franare regenerativa, disponibile in meniul sistemului de infotainment. Acesta este accesat via unui display de 12,3 inci, care face corp comun cu ecranul de 10,25 inci al instrumentarului de bord. Exista si o aplicatie Limo, prin care soferul poate avea acces remote la diverse informatii si functii ale masinii: locatie, inchidere/deschidere portiere, climatizare, incarcare baterie.

Mobilize Limo este un liftback de 4,67 m lungime, 1,83 m latime si 1,47 m inaltime, ce ofera un portbagaj de 411 litri. Ampatamanetul de 2,75 metri completeaza lista dimensiunilor comnunicate deocamdata de producator, suficiente pentru a incadra noul model in segmentul D. La Exterior ies in evidenta grupurile optice cu tehnologie LED, jante de aliaj bicolore si manere retractabile ale portierelor. Mobilize anunta o habitabilitate de top pentru locurile din spate, cu o cota de 288 mm pentru genunchi, podea plata, porturi USB, doua suporturi pentru doze in cotiera rabatabila si acces la volumul sistemului audio. 

Sistemul ADAS include, printre altele, functii de mentinere si avertizaren pentru banda de circulatie, around view monitor, cruise control adaptiv, asistenta unchi mort, rear cross traffic alert. Mobilize Limo va fi disponibil din a doua parte a anului viitor, exclusiv pentru companiile de ride hailing, pe baza de abonament.

Share