Motorsport

Locul 5 pentru Romania in Raliul Catalunya, etapa din Campionatul Mondial

De 10 octombrie 2017No Comments

Un raliu frumos s-a incheiat cu un rezultat asemenea pentru singurul roman ce concureaza in Campionatul Mondial (WRC). Chiar si cu o penalizare nefericita, de 1 minut, Simone Tempestini a reusit sa obtina locul 5 la categoria sa, WRC 2.

Simone Tempestini si Giovanni Bernacchini au terminat cu bine inca o etapa din programul international pe care il au in 2017. RallyRACC of Catalunya este o runda interesanta, care solicita mult echipajul, dar si staff-ul tehnic, pentru ca imbina probe pe macadam cu unele pe asfalt.

Prima zi a raliului a fost una pe placul lui Simo, concurandu-se pe suprafata sa preferata, macadamul. De altfel, locul 2 obtinut in clasamentul provizoriu spune multe despre cat de confortabil s-a simtit juniorul Napoca Rally Academy in Spania. A fost raliul in care a interactionat cel mai bine cu automobilul de concurs, Citroen DS3 R5, in tot sezonul 2017.

A doua zi, sambata, desi s-a trecut pe asfalt, Simone si Giovanni au ramas unii dintre actorii principali in lupta cu cronometrele. Au fost 2 probe terminate cu cel de-al doilea timp si alte 3 in care echipajul NRA a reusit al treilea timp, in Spania, chiar daca printre adversari s-au numarat piloti foarte buni, precum Teemu Suninen, Jan Kopecky, Juuso Nordgren sau Benito Guerra.

Momentul mai putin placut al weekend-ului s-a petrecut la punctul de Control Orar de la SuperSpeciala de sambata, cand o scapare nefericita a navigatorului Giovanni Bernacchini a dus la intrarea in avans in post, fapt care a atras dupa sine o penalizare de 1 minut si a dat peste cap clasamentul WRC 2 pentru tanarul Tempestini.

Daca la categoria sa a terminat pe pozitia a 5-a, penalizarea spunandu-si cuvantul, in clasamentul Open al RallyRACC of Catalunya 2017, echipajul Tempestini/Bernacchini a ocupat locul 14.

Share

Leave a Reply

20 + 17 =