MotorsportStiri

Loeb va pilota in echipa de Extrem E detinuta de Hamilton

De 11 decembrie 2020No Comments

Campionatul Extreme E, un fel de all-terrain electric, marcheaza un moment important in istoria sa, dar si a sportului cu motor. Sebastien Loeb va face echipa cu Cristina Gutierrez in echipa X44, detinuta de Lewis Hamilton. Loeb a castigat de noua ori Campionatul Mondial de Raliuri, in vreme ce Hamilton tocmai ce l-a egalat pe Schumacher, cu sapte titluri mondiale. Sebastien Loeb a castigat 79 de curse in WRC, dupa ce si-a inceput cariera la 22 de ani.

Cristina Gutierrez este prima spanioloaiaca pilot care a terminat Raliul Dakar, in 2017, in categoria auto, clasandu-se pe locul 5 la debutanti. Experienta ei in cursele all-terrain este deja bogata, terminandn pe primele pozitii in All-Terrain Spanish Rally Championships intre 2011 – 2016.

Sebastien Loen a declarat: “Venirea mea in echipa X44 este o oportunitate de a face ceea ce imi place, adica sa pilotez, si abia astept sa concurez intr-un vehicul electric. Am avut sansa sa conduc recent viitorea mea masina de competitiei si este incredibil. Cristina este un pilot fantastic si abia astept sa fac echipa cu ea. De asemenea, sunt impresionat de ceea ce face Lewis in Formula 1, asa ca este o onoare de a lucra cu el.”

Share