HighlightStiri

Look fresh si motoare noi pentru MB E Class

De 9 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Mercedes-Benz a adus modificari Clasei E, menite sa il tina fresh in lupta cu concurentii sai traditionali, Audi A6 si BMW Seria 5. Partea frontala a devenit mai fluida, cu blocuri optice noi si bare de protectie complet redesenate. Toate versiunile adopta in serie faruri cu tehnologie LED, iar optional sunt disponibile si cele Multibeam. Steaua in trei colturi va fi plasata exclusiv pe calandru, in stilul echiparii Avantgarde, iar modelele All-Terain vor avea un look inspirat de la SUV-urile marcii, cu o grila frontala modificata si bandouri negre la aripi. Si in spate stopurile sunt noi, devenind mai inguste, in stilul celor de la A Class sedan.

La interior, volanul a primit butoanele capacitive, este prezent sistemul de infotainment Mbux cu doua versiuni de display-uri, de 10,25 sau 12,3 inci, cu comenzi vocale Voicetronic, patru layouturi ale ecranului si realitate augmentata pentru sistemul de navigatie. In plus, a fost introdusa ca echipament optional si functia prin care Mbux isi schimba grafica prin intermediul unor senzori de proximitate, in functie de miscarile mainii utilizatorului.

Scaunele sunt noi si pline de tehnologie. Astfel, un sistem adaptiv regleaza pozitia de condus in baza unor informatii privind statura soferului, iar pachetul Energizing include mici actuatoare in spatar si sezut, care corecteaza in continuu postura. Daca se adauga si functia Coach, atunci sistemele prezente la bord vor fi setate, in functiile de datele biometrice, pentru a reduce stresul soferului.

In ceea ce priveste sistemele de asistare a condusului, volanul cu caracteristici capacitive a permis introducerea unor sisteme care pot monitoriza mai usor soferul, oferindu-i acestuia un confort mai bun prin adaptarea raspunsului masinii. Astfel, E Class are un sistem de asistenta activa a directiei si franarii care controleaza vehiculul in aglomeratiile bara la bara, pana la 60 km/h cu repornire automata in limita unui minut de la oprirea precedenta. Pentru siguranta pasagerilor care coboara, sistemul blind Spot este activ si cand masina stationeaza, iar sistemul Intelligent Drive poate accesa hartile gps pentru a afla limitele de viteza si felul parcursului pentru a seta modul de deplsare. 

Gama de motorizari cuprinde sapte versiuni plug-in hybrid benzina (puteri intre 156 CP si 367 CP) si diesel (puteri intre 160 cp si 330 CP), evidentiindu-se propulsorul cu patru cilindri cu sistem ISG de generatie a doua, cu sistem de 48 V si transmisie 9G-Tronic. Desi Mercedes nu a anuntat multe informatii tehnice, pe E Class debuteaza si un sase cilindri in linie de ultima generatie.

Versiunea AMG E 53 4Matic+ este propulsata de un 3.0 litri biturbo, de 435 CP si 520 Nm, la care se adauga sistemul hibrid EQ Boost care functioneaza la 48 V, ce adauga 22 CP si 250 Nm. Transmisia este Speedshift TCT AMG cu noua trepte, tractiunea facandu-se pe ambele punti. Timpul anuntat penntru sprintul 0-100 km/h este de 4,5 secunde pentru sedan si 4,6 secunde pentru break.

Share

Leave a Reply

14 − five =