HighlightStiri

Lotus anunta un nou model si scoate din productie Evora, Exige si Elise

De 26 ianuarie 2021No Comments
; ; ; ;

Este oficial, Lotus va lansa o noua generatie de modele, urmand strategia denumita Vision80, noul supercar fiind botezat intern Type 131. Productia de serie va debuta acest an, la uzina britanica din Hethel, Norfolk, dupa o investitie de peste 100 de milioane de lire sterline. In perioada urmatoare, Lotus va recruta 250 de noi angajati, care se vor alatura celor 670, veniti din septembrie 2017, cand Geely si Etika au devenit actionari majoritari.

O data cu lansarea noului model, Elise, Exige si Evora vor iesi din productie, acesta fiind ultimul an in care mai figureaza in oferta Lotus. Toate sunt nume emblematice pentru marca britanica. Elise a fost lansat in 1995, revolutionand segmentul masinilor sport prin utilizarea aluminiului extrudat si a materialelor compozite high-tech, care asigurau o masa extrem de redusa a caroseriei.

Folosind aceeasi tehnologie, Exige a urmat in 2000, devenind in scurt timp un sinomin al masinei de curse pentru drumurile publice. Evora a fost lansat in 2008, repurtand succese in competitii si fiind un model versatil, dar tot orientat catre placerea de a conduce.

Share