HighlightStiri

Lotus prezinta Elise Classic Heritage Editions

; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Britanicii au lansat o serie limitate de 100 de exemplare a modelului Elise, pentru a celebra victoriile din Formula 1. Exteriorul combina mai multe culori, fiecare dintre cele patru personalizari cromatice fiind creata in jurul unui moment special din motorsport. Combinatia negru si galben face referire la Lotus Type 72D, cu care Emerson Fittipaldi a obtinut cinci victorii in sezonul 1972 al Formulei 1.

Versiunea cu rosu, alb si auriu se inspira de la Type 49B pilotata de Graham Hill in 1968, in vreme ce nuantele de albastru, rosu si argintiu sunt inspirate de la Lotus Type 81 din 1980, cu care au mers Nigel Mansell, Elio de Angelis si Mario Andretti.

Cea de-a patra personalizare, cu albastru si alb aduce omagiu lui Lotus Type 18 din 1960. Cu excat 60 de ani in urma, a fost primul Lotus care a obtinut pole position-ul si victoria la Grand Prix-ul de la Monaco. Sir Stirling Moss a pilotat atunci catre victorie. 

Fiecare exemplar are in standard un numar de echipamente care au fost pana in acest moment doar optionale la Elise 220 de serie si anume radio digital DAB, aer conditionat, cruise control, jante din aliaj, discuri de frana dublesi covorase negre textile. Interiorul este asortat cu motivul cromatic al caroseriei, cu detalii pe usi, langa schimbatorul de viteze si pe plansa de bord. Fiecare exemplar are prevazuta in habitaclu si o placuta cu numarul alocat in seria limitata.

Preturile incep de la 46.250 lire sterline (47.848 euro), cu 6.350 lire mai mult decat un Elise Sport 220. Insa valoarea echipamentelor adaugate, de 11.735 lire, confera seriei limitate un raport excelent pret-dotari. Printre optionale se numara hardtop din fibra de sticla, baterie mai usoara, cu tehnologie lithium-ion si esapament din titan.

Motorul si transmisia nu au suferit modificari, fiind vorba despre propulsorul pe benzina de 1.8 litri supraalimentat, ce dezvolta 222 CP si 250 Nm. Tractiunea se face pe puntea spate, fiind oferita o cutie manualacu sase trepte.

Share

Leave a Reply

1 × three =