HighlightStiri

Manuala cu 7 trepte pentru 911 Carrera S si 4S

De 28 aprilie 2020No Comments
;;;;

Porsche aduce un update modelului 911 Carrera, care include si o transmisie manuala cu sapte trepte disponibila optional, fara cost suplimentar, ca o alternativa la cea standard, automata PDK cu opt trepte. Cutia manuala va fi oferita versiunilor S si 4S, in combinatie cu pachetul Sport Chrono si Porsche Torque Vectoring (PTV). In plus, apare si indicator de temperatura al anvelopelor, disponibil pana acum doar la 911 Turbo S, fiind afisat sub forma unei pictograme (albastru – rece; alb – temperatura optima). 

Pentru ca retrogradarile sa fie cat mai docile, pachetul Sport Chrono include si o functie de sincronizare a turatiilor intre arborele motor si arborele primar al cutiei de viteze, prin cresterea automata a turatiei motorului (datorita deschiderii automate a obturatorului admisiei). Transmisia manuala nu face insa masina mai rapida decat automata, astfel ca un Carrera S manual (450 CP) ajunge la 100km/h cu start de pe loc in 4,2 secunde, comparativ cu cele 3,7 secunde cat ii sunt necesare automatei.

Porsche introduce pentru prima data pe lista de optionale a intregii game 911, sistemul InnoDrive. Acesta este disponibil doar pentru versiunile echipate cu transmisia automata PDK. Este vorba despre un asistent inteligent al cruise controluui adaptiv, care optimizeaza predictiv viteza de deplasare pentru urmatorii trei kilometri. Folosind date de la sistemul de navigatie, care iau in calcul inclusiv curbele si diferentele de nivel, sunt calculate acceleratia si deceleratia potrivite. In plus, sistemul detecteaza si situatia traficului on-the-spot, prin intermediul radarelor si camerelor video.

Tot ca echipament optional pentru toate versiunile 911 apare si asa numitul Smartlift, care poate mari  garda la sol a puntii fata cu aproximativ 40 mm. Locatiile unde este nevoie de acest lucru (ex: intrarile intr-un garaj cu bordura mai inalta) pot fi salvate in sistemul de navigatie.

In fine, un alt optional disponibil pentru toate versiunile 911 Carrera este pachetul de piele “930” pentru tapiterie, ce evoca primul 911 Turbo (generatia 930). Update-ul mai propune un pachet de lumini ambientale si o insonorizare mai buna a geamurilor, ce aduce si o reducere de patru kilograme.

Share

Leave a Reply

fifteen + twelve =