ElectricStiri

Marca italiana AEHRA propune un SUV electric cu “home-theatre” futurist

De 24 decembrie 2022decembrie 26th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Fondata in Milano de o echipa de investitori italieni si americani, pasionati de aeronautica si sporturi acvatice, AEHRA propune un SUV de dimensiunea unui BMW iX. Producatorul anunta doar valoarea ampatamentului, de 3 metri si capacitatea habitaclului de a primi in conditii optime de calatorie patru jucatori din NBA.

Interiorul poate fi configurat cu patru sau cinci locuri, dar cel mai spectaculos detaliu al masinii este sistemul de infotainment. Practic, plansa de bord este “tapetata” cu display-uri HMI (Human Machine Interface) pozitionate aproape de baza parbrizului, care se extind pe verticala in timpul stationarii, pentru a crea un ecran tip cinema de dimensiuni generoase.

Acesta poate fi folosit atat la vizionarea unor programe, dar si in transformarea habitaclului intr-un meeting room virtual. In extremele ecranului sunt doua zone folosite pentru proiectarea imaginilor provenite de la camerele video ce inlocuiesc oglinzile retrovizoare clasice.

Pentru ca in interiorul unei masini clasice dimensiunile nu permit soferului si pasagerului sa opereze un ecran HMI de asemenea dimensiuni (din cauza distantei prea mici pentru ochi) AEHRA a creat un patent pentru solutia sa, sperand sa devina unul dintre viitoarele trenduri in ceea ce priveste infotainmentul la bordul automobilelor.

Pentru comenzile uzuale, precum navigatie, climatizare sau audio a fost prevazut un ecran clasic, pe mijlocul consolei, intre sofer si pasager. Volanul, in forma unei manse, este unul dintre elementele personalizate corespunzator, cu steagul Italiei, logo-ul marcii si o mica zona digitala in zona superioara, pentru afisarea anumitor informatii din timpul rularii.

AEHRA descrie scaunele ca fiind asemenea celor bespoke, intalnite in supercaruri, fiind realizate din aluminiu, fibra de carbon reciclata si piele. Versiunea de serie a acestui SUV este asteptata in 2025, pentru ca in 2023 sa fie prezentat si conceptul unui sedan electric.

 

Share