Stiri

Maserati a lansat noul Ghibli in Romania

De 14 noiembrie 2013No Comments

Maserati Romania a lansat, in cadrul unui eveniment special, noul sedan coupe Ghibli pe piata interna. In spiritul marcii italiene de lux, Ghibli este primul model Maserati din segmentul E, sedan sport si combina senzualul stil italian cu o experienta unica si antrenanta, un amestec de sportivitate, lux, eleganta si performante.

Comparand noul Ghibli cu fratele mai mare – Quattroporte -, observam ca noul model pare a fi  o versiune la scara redusa. Cu toate acestea, Ghibli vine cu o serie de elemente originale menite sa-i contureze personalitatea.

In primul rand este mult mai agresiv in partea frontala, unde grila impozanta domina intregul peisaj. La acest joc stilistic ajuta extrem de mult si forma blocurilor optice prevazute cu insertii de LED-uri. In ceea ce priveste interiorul, asemanarile dintre Ghibli si Quattroporte continua, dar si in acest caz noul model aduce un plus de noutate la nivelul accesoriilor si al detaliilor mult mai agresive. Model masoara in lungime 4.971 mm, are o latime de 2.100 mm si o inaltime de 1461 mm. Ampatamentul majunge astfel la 2.998 mm.

Marca italiana pune la dispozitia clientilor trei versiuni de motorizare. Modelul de baza va fi propulsat de un V6 de 3.0 litri cu 330 cai putere si 500 Nm, care promite pentru Ghibli un sprint pe prima suta de 5,6 secunde si o viteza maxima de 263 km/h. Propulsorul V6 vine si cu o varianta mai puternica, cea de 410 cai putere si cuplu maxim de 550 Nm, care permite vehiculului sa ajunga de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si sa atinga viteza maxima de 284 km/h. Aceasta versiune este denumita Ghibli S Q4. 

Noutatea cea mai importanta este data de lansarea motorizarii V6 diesel cu capacitate de 3.0 litri si 275 de cai putere. Cuplul maxim ajunge la 600 Nm, iar la nivelul performantelor se poate vorbi despre un sprint pe prima suta de 6,3 secunde si o viteza maxima de 250 km/h. Toate versiunile sunt echipate cu transmisie automata prevazuta cu 8 rapoarte. Pretul lui Maserati Ghibli diesel incepe de la 66.960 euro cu TVA. {gallery}Maserati Ghibli{/gallery} 

Share

Leave a Reply

ten − two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373