Stiri

Maserati confirma SUV-ul Levante pentru 2015 si noul Alfieri pentru 2016

Prezentarea planului cincinal de catre Fiat Chrysler Automobiles, compania rezultata din fuziunea Fiat si Chrysler, a facut posibila dezvaluirea planului industrial pentru marca Maserati.

In primul rand, marca Maserati si-a propus sa creasca in vanzari de la 15.400 cat a livrat in 2013 la nivel global la 75.000 de unitati. Are la dispozitie fix 5 ani sa ajunga la aceasta cifra. Pentru a-i venit in ajutor, patronatul FCA a aprobat lansarea primului SUV din istoria brandului italian – Levante.

Modelul va debuta pe piata in 2015, va fi disponibil doar in varianta cu tractiune integrala si va beneficia de motorizari V6 cu 350 respectiv 425 cai putere. Insa Maserati nu se va opri aici. Un an mai tarziu va lansa pe piata extrem de apreciatul concept Alfieri, prezentat la Geneva. Mai intai va debuta versiunea coupe, in 2016, urmand ca in 2017 sa apara si modelul cabrio.

Modelul va dispune de o motorizare V6 care va trimite catre puntea spate circa 450 de cai putere. Este prevazuta si o versiune de 520 cai putere cu tractiune integrala.

Anul acesta, Maserati va lichida productia la actualul GranTurismo, model care va disparea pentru 4 ani. Revenirea lui GranTurismo este inca departe, insa italienii promit un V8 cu 560 cai putere.

Motorul varf de gama isi va face aparitia si pe versiuni de performanta ale modelelor Levante, Ghibli sau Quattroporte, dar asta in anii care vor urma. Pentru anul in curs, Maserati va comercializa doar Quattroporte si Ghibli. 

Share

Leave a Reply

eight + 20 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373