Stiri

Maserati Folgore a aparut, in premiera, pe strazile Romei

De 12 aprilie 2022No Comments

Insusi Carlos Tavares, administratorul delegat al Grupului Stellantis, a condus un prototip Maserati GranTurismo Folgore pe strazile din Roma. Momentul s-a consumat in prima zi a weekendului trecut, cand, in capitala Italiei, a avut loc o etapa din Campionatul Formula E, unde Maserati va debuta anul viitor.

Modelul Folgore va fi primul GranTurismo electric din istoria marcii si va fi produs la fabrica Mirafiori. De altfel, apelativul Mirafiori a fost folosit si in denumirea unor versiuni sportive ale modelelor Fiat, precum 131 Mirafiori sau Spermirafiori.

Cat priveste viitorul Folgore, producatorul italian este foarte zgarcit cu informatiile tehnice, insa in comunicatul oficial mentioneaza ca “va oferi sound-ul tipic Maserati, precum si solutii tehnice de varf, performante, confort si eleganta tipice Tridentului”. Pentru moment se estimeaza ca versiunea de varf va avea trei motoare electrice, cu o putere totala de peste 1.200 CP. Masina va atinge 100 km/h in mai putin de 2 secunde si va depasi 300 km/h viteza maxima. Lansarea modelului de serie va avea loc anul viitor.

e
Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373