Stiri

Maserati Project24 duce la extrem modelul MC20

De 25 iulie 2022iulie 27th, 2022No Comments

Deocamdata in stadiul de proiect, Maserati Project24 anticipeaza o versiune de circuit bazata pe modelul MC20, care va fi produsa intr-o serie limitata de 62 de exemplare. Performantele au fost imbunatatite semnificativ, motorul V6 Neptun primind 110 CP in plus comparativ cu modelul de serie, pentru a ajunge la un total de 740 CP. Masa masinii, de doar 1.250 kg (s-a folosit fibra de carbon pentru elementele caroseriei si geamuri din Lexan) a permis obtinerea unui raport de doar 1,69 CP/kg .

Pentru ca este posibil ca Project24 sa fie folosit intr-o forma asemanatoare la curse de anduranta de 24h, inginerii italieni au reunit mai multe solutii tehnice specifice masinilor dedicate unor astfel de competitii: sistem de franare cu discuri ceramice, anvelope slick, elemente aerodinamice cu posibilitate de reglaj, ambreiaj de curse cu diferential mecanic autoblocant cu alunecare limitata, amortizare reglabile racing, pedalier reglabil, centura de siguranta in sase puncte, volan cu display integrat, rezervor de carburant de 120 litri, omologat FIA, extinctor cu specificatii FIA si roll cage.

Tractiunea se face pe puntea spate, iar transmisia cu sase trepte are actionare secventiala cu setare specifica de cursa. Chiar si jantele de 18 inci au fost tratate cu un invelis special, pentru a optimiza trecerea fluxului de aer.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373