HighlightStiri

Maserati trece la electrificare

De 27 ianuarie 2020No Comments

Este oficial, Maserati va folosi un sistem de propulsie electric, dezvoltat de la zero, pentru urmatoarele generatii GranTurismo si GranCabrio. Testele au demarat deja, iar oficialii italieni au conformat acest lucru. Mai mult, s-au anuntat si intervalele de lansare ale noilor modele, astfel GranTurismo va aparea in 2021, iar GranCabrio cu un an mai tarziu.

Spre deosebire de tendinta generala si de caracteristica nativa a motorului electric de a trula silentios, Maserati a anuntat ca inginerii sai au lucrat special la partea de sunet, pentru a obtine un motor electric cat mai zgomotos, a carui voce sa inlocuiasca cu succes sunetul cunoscutului V8 de 4.7 litri montat pe modelele Tridentului. Partea de propulsie va fi asigurata de trei motoare electrice, tractiunea fiind integrala cu sistem de vectorizare a cuplului.

Nu s-au anuntat informatii despre timpii de inacarcare sau autonomie, insa italienii au promis ca cifrele vor fi foarte performante. Se asteapta ca puterea sa depaseasca 600 CP, principalii rivali fiind Tesla Model S si Porsche Taycan Turbo S. Maserati a prezentat si un scurt clip, in care apare prototipul camuflat , care este de fapt ascuns sub caroseria unei Alfa Romeo 4C.

Share

Leave a Reply

ten + thirteen =