Stiri

Masina autonoma Apple, implicata intr-un accident

De 3 septembrie 2018No Comments

Apple a continuat sa dezvolte in tacere functii de condus autonom, iar dovada o face un incident minor in care a fost implicata o masina autonoma din flota sa. Mai precis, un automobil autonom de la Apple a fost lovit in spate in apropierea sediului central al companiei din Silicon Valley.

Un prototip Lexus RX 450h cu sisteme autonome de condus a fost accidendat de un Nissan Leaf care circula cu 24 km/h. Totul s-a intamplat dupa ce vehiculul autonom a incetinit intrucat in raza sa se intrevedea o coloana. Desi ambele vehicule au fost avariate, nu au existat raniti.

Apple a obitnut dreptul de a testa masini autonome in California inca de anul trecut si opereaza cu 60 de vehicule. Recent, gigantul tech a publicat primele date privind software-ul pe care il dezvolta cu scopul de a fi implementat pe viitoarele modele auto autonome.

Din primele date publice, reiese ca tehnologia Apple exceleaza in ceea ce priveste detectarea pietonilor, in comparatie cu alte tehnologii care permit condusul autonom in regim de testare.

Share

Leave a Reply

nineteen + 10 =