Special

Masina autonoma poate insemna sfarsitul epocii volanului

De 22 octombrie 2013No Comments

Han Hendriks, presedintele Johnson Controls, o companie care opereaza in domeniul electronicii auto si a componentelor de interior pentru masini, este unul dintre oamenii care pot prezice cu acuratete in ce directie o va lua industria.

 Se stie acum ca volanul este punctul de maxim interes in masina, insa conform predictiilor lui Hendriks, dupa 2025, acesta va juca un rol mult mai mic.

Cu masini autonome, rolul soferului va disparea, iar odata cu acest lucru si importanta volanului sau a panoului de bord. Va puteti gandi la o masina, ca la o cutie in care va aflati, si cam atat”, spune seful de la Johnson Controls.

Aceste declaratii sugereaza in fapt ca masina autonoma se va impune iar odata cu ea si camerele video care vor juca rolul retrovizoarelor sau o camera frontala care va fi inlocuitoarea ochilor soferului. 

 Ford si Volvo au reusit sa lanseze tehnologii care parcheaza masina singura. Mai mult, tot mai multi producatori auto promoveaza sisteme semi-autonome, care fac legatura intre masina pe care o conduce soferul si masina care il va conduce pe sofer. Iar locul volanului pare sa fie luat un joystick din jocurile video sau o mansa din lumea aviatiei. 

Share

Leave a Reply

18 + four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373