Stiri

Masina persoanala a lui Fangio, scoasa la licitatie

De 9 octombrie 2013No Comments

Lancaster Insurance Classic Motor Show va organiza, in luna noiembrie, o licitatie unde va fi vandut modelul IKA Torino 380, masina personala a lui Juan Manuel Fangio.

Cvintuplul campion mondial din Formula 1 a ales acest automobil excentric pentru a-i servi ca masina de zi cu zi. Pilotul argentinian a cumparat-o in 1966 cand a fost produsa de Industrias Kaiser Argentina ca prima masina argentiniana.

In realitate, modelul era doar produs integral in Argentina pe un patent cumparat de la American Motors Corporation (AMC). Cu o lungime de 4,58 metri si o latime de 1,68 metri, sedanul utilizeaza un motor cu 6 cilindri de 3.77 litri. Motorul cu trei carburatoare Weber a fost construit de Jeep si era disponibil cu 218 cai putere si cutie automata cu 4 rapoarte.

Componentele mecanice au reprezentat o imbinare intre AMC Rambler American si Rambler Classic, de la suspensii sau amortizoare pana la rezervor sau portbagaj. In ceea ce priveste designul, argentinienii au apelat la Pininfarina.

Masina a fost achizitionata de dictatori precum Fidel Castro, Leonid Brejnev sau Muammar al-Gaddafi, mai degraba din motive politice decat pentru valoarea ei. De asemenea, modelul a concurat si in cateva curse pana cand a fost absorbit de  IKA Renault.

Share

Leave a Reply

three × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373