HighlightStiri

Masina zburatoare Samson vrea sa devina viitorul transportului

De 15 decembrie 2017No Comments

O mica companie din Oregon, SUA, denumita Samson Motors, vrea sa faca pe piata auto cam ce a facut Tesla cu masina electrica, doar ca va aborda segmentul masinilor zburatoare.

Samson a prezentat un prim model de masina zburatoare, model pe care intentioneaza sa-l lanseze in 2018. Denumit Samsom Switchblade, vehiculul dispune de 3 roti si este propulsat de un motor V4 de 1.6 litri prevazut cu 190 cai putere.

Vehiculul este proiectat sa atinga in aer viteze de pana la 320 km/h si poate ajunge la inaltimea de 4 000 metri. In modul de zbor, aparatul Samson masoara in lungime 6,2 metri si are o anvergura a aripilor de 8,2 metri.

Aparatul de zbor are o masa de 794 kg, poate sa decoleze in 335 metri si are o autonomie de zbor de 450 mile. La sol, pe sosea mai precis, aripile se retracteaza, lungimea scade la 5,1 metri si viteza maxima pe care vehiculul o poate atinge este de 160 km/h.

Deocamdata, Samson are licenta de a construi aceste masini zburatoare doar la proprietar. Mai precis, compania ofera kit-ul de fabricatie si asistenta la construierea aparatului. Mai important este ca Switchblade este prevazut, din motive evidente, cu o parasuta.

Share

Leave a Reply

one × four =